Direktlänk till inlägg 5 december 2010
Åh, vad jag tyckte om tv-programmet Kinas mat, och i högsta grad programledaren Fredrik Önnevall som på sitt sympatiska sätt lotsar oss tittare genom en djungel av kryddor och delikatesser. Pratar flytande kinesiska gör han också. Imponerande, tycker moi.
Blev lite stressad för några veckor sedan då jag promenerade in på en asiatisk livsmedelsaffär på Fleminggatan (New Asian Market). Och genast insåg hur bristfällig min kinesiska kokkonst var. Visste ju inte vad hälften av såserna eller de inlagda grönsakerna var för något. Än mindre hur det skulle tillagas och användas. Frustrerande. Men jag botaniserade ändå och fick med mig lite sesamgodis hem och två utsökta små skålar för ris eller soppa med tillhörande porslinsskedar.
Kanske att jag önskar mig en kinesisk matlagningskurs i julklapp.
På söndag en färd till den stora ön österut. Inte varit där på ett antal år, och det krävs ny musik, ny inramning. Min kropp värker av trötthet, men hjärtat slår. Vi löneslavar... Tankarna kan värka av minnen. Musiken hjälper mig. Alltid. ...
Jag tar sommarlov. På riktigt denna gång. Och lovet är betalt. Det sägs ju att man bör njuta at det man tidigare inte fått, njuta innan man tar det för givet. Således ämnar jag njuta av betald semester. Tre saker jag har hittills har njuti...
En kontrasternas dag. På förmiddagen släpar jag mig ut på ett gympapass i Farsta centrum. Fräscht och fint på Friskis & Svettis anläggning. Och mycket välgörande för mig med ett pass efter endast försiktig pilatesträning pga krånglig rygg i flera...
Okej. Så här är läget. Jag ligger efter. I allt möjligt. I att blogga till exempel. Jag ligger efter i att leta upp recept på ekologisk prisvärd mat, jag ligger efter i att bo ståndsmässigt, rymligt, med varsitt rum för mig och mitt barn. Jag lig...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | |||||
6 | 7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 | 28 |
29 |
30 | 31 |
|||||
|