Direktlänk till inlägg 3 januari 2012
Nu i det dystra, stilla januarimörkret lagar jag mat. Jag har försummat matlagningen under hösten med hämtsushi och ständiga sesam nuggets.
Nu blir det annat. Matig rotfruktsoppa med smetana och vitlök, halloumi fräst i ekologisk kokosolja, skruvpasta med ett tjockt lager parmesan (med lite argentinskt rött till) som dottern får äta framför tv:n, sallad med russin och macadamianötter, varm choklad på äkta kakao med kanelgrädde.
Testosteronstinna mästerkockar, släng er i väggen! Jag lagar gott. Det är ekologiskt - och en sorts kärlek.
På söndag en färd till den stora ön österut. Inte varit där på ett antal år, och det krävs ny musik, ny inramning. Min kropp värker av trötthet, men hjärtat slår. Vi löneslavar... Tankarna kan värka av minnen. Musiken hjälper mig. Alltid. ...
Jag tar sommarlov. På riktigt denna gång. Och lovet är betalt. Det sägs ju att man bör njuta at det man tidigare inte fått, njuta innan man tar det för givet. Således ämnar jag njuta av betald semester. Tre saker jag har hittills har njuti...
En kontrasternas dag. På förmiddagen släpar jag mig ut på ett gympapass i Farsta centrum. Fräscht och fint på Friskis & Svettis anläggning. Och mycket välgörande för mig med ett pass efter endast försiktig pilatesträning pga krånglig rygg i flera...
Okej. Så här är läget. Jag ligger efter. I allt möjligt. I att blogga till exempel. Jag ligger efter i att leta upp recept på ekologisk prisvärd mat, jag ligger efter i att bo ståndsmässigt, rymligt, med varsitt rum för mig och mitt barn. Jag lig...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|