Alla inlägg den 3 september 2009

Av Britta - 3 september 2009 21:32


Tungsinne råder. Men inte för att hösten närmar sig, jag gillar den årstiden.

Här följer dock några andra skäl till den tunga planeten Saturnus inträde i mitt liv just nu.


Skäl nummer ett: Grava kompetenstvivel på mig själv just nu på jobbet

”Blanda inte ihop egenvärde med prestation”, säger kloka väninnan S.

”Vad vill du ha i konsultationsarvode”, frågar jag.

Väninnan C brukar ta det mer kallt. ”Var inte så capriciös”, utbrister hon ibland. Något hon läst i en Coetze-roman, och som har med Stenbockens egenskaper att göra förmodar jag. Gud vet vad det betyder. Och jag vill helst inte veta tror jag.

Jag svarar: ”Men det är ju en av mina bärande egenskaper. Den kan jag inte utan vidare lägga bort." Jag vägrar med andra ord helt frankt att ändra på mig eller utvecklas. Det här är emellertid ingen Min karriär-blogg, så jag stoppar här.


Skäl nummer två: Har en nybliven skolflicka hemma som inte alls vill börja ettan och gråter förtvivlat vid varenda lämning (man spelar käck för hennes skull, sedan vill man gärna kräkas bakom närmaste buske utanför skolbyggnaden).

Vissa skolföräldrar ger en låtsat förvånade blickar, så att man ska känna sig ännu mer apart. Andra, underbara, föräldrar är förstående och uppmuntrade som tur är. Men det här är ingen Mama-blogg, så jag stoppar här.


Skäl nummer tre: Ont. I. Ryggslut. Börjar. Bli. Gammal. Kanske.

Ja, jag vet att det är fånigt. Och nu har jag skaffat mig en riktigt bra naprapat. Fått övningar, går på pilates. Gör armhävningar varje dag. Det blir nog bra.

Och det här är förbaske mig ingen Fitness-blogg, så jag stoppar här


Skäl nummer fyra: DVD-spelaren trasig och garantin har gått ut. Jag kan inte se film. Och här tänkte jag svära fult, bara så ni vet. Är hänvisad till Canal plus oberäkneliga filmutbud och detta gör mig frustrerad och irritabel. ”Don’t make me angry! You wouldn’t like me when I’m angry!” Vilken film – någon?

Äsch, det här är ingen renodlad filmblogg, så jag stoppar här.


Kommande: Jag ämnar lista de badoljor jag finner bäst och mest njutbara till kvalitet och doft. Jag har god erfarenhet på området i fråga. Ett  varmt bad löser så gott som alla (mer eller mindre triviala) problem, nämligen. Den devisen har jag levt efter sedan unga år.

  


Ovido - Quiz & Flashcards